Zimowa uczta, pełna wyjątkowych wrażeń

Winter decorations, Cinnamon sticks

Korzystaj z naszych wskazówek zimą i spraw, że każde Twoje przyjęcie będzie naprawdę wyjątkowe. Zima to dobry czas na rozgrzewające trunki, popijane z lśniących kieliszków, a także na wyciągnięcie najlepszego serwisu!

NAKRYCIE STOŁU

Stwórz nastrojową atmosferę, wprowadzając elementy głębokiej czerwieni, żółci i zieleni. Taka kolorystyka będzie wspaniale kontrastowała z białymi, lśniącymi talerzami. Pomyśl o bieżnikach w kolorze głębokiego złota i rozrzuconych zielonych dekoracjach. Użyj lasek cynamonu, szyszek i suszonych pomarańczy, umieść je w dekoracyjnej misie – to doskonałe rozwiązanie, jeśli planujesz podać grzane wino.

PREZENTACJA JEDZENIA

Przyciągający wzrok stół jest niczym bez zestawu wspaniałych smakołyków dla gości.

Jeśli sama przygotowujesz ciasteczka czy precle, postaw na zimowe kształty, takie jak gwiazdy i drzewa. Niemieckie miękkie pierniczki to idealny wybór, ponieważ mają rustykalny alpejski styl i występują w wielu różnych kształtach, od prostych kółeczek po serduszka.

Winter biscuits

Pójdź o krok dalej i zaprezentuj inne dodatki w równie interesujący sposób. Sosy wlej do czystych rustykalnych słoiczków. Farsze uformuj w kuleczki, dodaj do nich niezwykłe składniki, takie jak seler, tymianek lub bulion z kury i ułóż je w lśniących, białych miseczkach.

 

 

ZIMOWE TRUNKI

Niech Twój wieczór będzie pełen wyrazu! Pod koniec posiłku podaj kilka zimowych koktajli. Przygotuj je z leśnych owoców, które dostępne są w zimie. Wypróbuj nasz przepis na koktajl z białą czekoladą:

Winter Berries

Składniki

  • 2 jeżyny
  • 2 truskawki
  • 4 czerwone porzeczki
  • 25ml mleka
  • 25ml likieru malinowego
  • 75ml likieru z białej czekolady Crème de Cacao
  • 25ml syropu cukrowego
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 2 kostki lodu

Instrukcja przygotowania: Umieść jeżyny, maliny, czerwone porzeczki, mleko, likier malinowy, likier z białej czekolady, syrop cukrowy, jogurt naturalny i kostki lodu w shakerze do koktajli. Dokładnie wstrząśnij, a następnie przelej do kieliszka koktajlowego – wcześniej ozdób brzeg kieliszka mieszanką białego cukru i kakao, by uzyskać czarujący efekt. Całość udekoruj czarnymi porzeczkami (lub innymi owocami jagodowymi według uznania).